Palm yağı Malezya, Endonezya ve batı-orta Afrika’da yaygın olarak bulunan afrika yağ palmiyesi ağacının yağlı meyvesinin pulp kısmından elde edilen yağdır. Meyve çekirdeğinden elde edilen palm çekirdeği yağı ise laurik asit içeriği en yüksek yağdır. Laurik asit kozmetik alanda sıklıkla kullanılmaktadır. 200 derece üzeri ısıtılan palm yağı tehlikeleri üzerine çeşitli araştırmalar yapılmış ve yayınlanmıştır. Gıdada   palm yağı ağırlıklı olarak çikolata, kek, bisküvi, cips gibi ürünlerde kullanılmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin..